08:29

Ce trebuie sa sti despre bijuteriile din aur


  Pasiunea pentru bijuteriile de aur a fost prezenta dintotdeauna în preocupările femeilor.
  De aproape șapte mii de ani, cu mult înainte ca frumoasa Cleopatra sa se mândrească cu faimoasele coliere de aur egiptene, femeile încearcă sa-și exprime personalitatea împodobindu-se cu bijuterii de aur.
  Aceasta tendința nu se va schimba niciodată.
  Din ce în ce mai multe femei sunt în căutarea unui nou nivel al creativității, încercând sa depășească o noua limita a stilului personal.
  Bijuteriile din aur au ajuns sa fie purtate nu numai la petreceri, ci și la serviciu.
  In funcție de forma, inelele sau colierele se pot asorta cu rochii elegante, ținute de zi sau chiar cu blugi. Bijuteriile reprezinta mai mult decât simple accesorii, în timp ele devenind o necesitate.
  Pentru fiecare femeie, bijuteria pe care o poarta exprima o emoție sau o provocare, strălucirea aurului sau a pietrelor prețioase din care este confecționată oferind un echilibru perfect cu vestimentația. Aurul pur este prea moale, astfel ca, de obicei, trebuie amestecat cu alte metale, pentru a putea fi prelucrat și transformat în bijuterii.
  Din cauza acestor combinații, aurul pur, care este întotdeauna galben, își schimba culoarea, căpătând diverse nuanțe de galben, alb sau roșu.
  Fiecare bijuterie din aur are un anumit număr de karate, care arata cantitatea de aur pur din aliaj. Cu cât procentul de aur pur este mai mare, cu atât bijuteria respectiva are mai multe karate.
  Astfel, bijuteriile pot fi de 24 de karate, acestea fiind confecționate din aur pur; de 18 karate, cu 750 la mie aur și restul aliaj, și de 14 karate, acestea având 585 la mie aur pur.
  Pentru a fi siguri de calitatea bijuteriilor cumpărate, trebuie verificat marcajul cu karate, însemnul  companiei producătoare și țara de origine.
  Exista o serie de factori care pot influenta valoarea unei bijuterii de aur.
  Cel mai important dintre acestea este designul, valoarea crescând enorm dacă piesa este unicat.
  In plus, finisajul bijuteriei - mat sau sablat - se regăsește în prețul acesteia.
  Bijuteriile din aur se păstrează foarte bine dacă se tine seama de câteva sfaturi simple.
  Trebuie evitat contactul direct cu săpunul, parfumul și fixativul.
  De asemenea, lanțurile și bratarile trebuie scoase noaptea, pentru a preveni ruperea lor.